Portfólió

néhány szó Magamról

Soha ne aludj álmok nélkül, soha ne kelj célok nélkül! Emlékezz: egyetlen nap se olyan, mint a másik, és senki nem olyan, min Te. Egyetlen ember van, aki egész életedben boldoggá tud tenni, és az az ember Te Magad Vagy.

Mi nekem itt a feladatom/mik a feladataim ezen a bolygón? Jó helyen vagyok? Mi az én saját utam, amin továbbmehetek? Sokan nap mint nap felteszik maguknak ezeket a kérdéseket, de a válasz megtalálása egyáltalán nem egyszerű feladat. Igaz nem lehetetlen!

  • Pro-oktatás: Frontend képzés
  • Ruander: PHP programozás
  • Ruander: Node JS
  • Ruander: Angular
  • Ruander: JQuery
  • Ruander: Oracle DBA1
lovranits tamás

Nagyon kevesen vannak, akiknek az életük egy bizonyos pontján nem érkezik el egy olyan pillanat, vagy időszak, amikor elbizonytalanodnak, kétségeik támadnak azzal kapcsolatban, hogy jó helyen vannak, és a szívük szerint választott utat járják. Az én történetem ehhez képest inkább annyiban tér el, hogy igaz ugyan, hogy megtaláltam az egyik én utamat, de még nem éltem ki magamat benne. Ez a honlap, ami részben önéletrajz is, azt hivatott bemutatni röviden, hogy a főiskolai időszakot követő pár évben, valamint 2017-et követően, hogyan alakult az informatikai életem, azon belül is webfejlesztés tekintetében. Nagyobb esélyt teremtve ezáltal annak is, hogy állás jelentkezéseknél az adott munkaadó minél komplexebb képet kapjon rólam.

eddigi Képességeim

Akinek a tudás megszerzése túl drága, vajon számol-e a tudatlanság költségeivel.

Hogyan jellemezné önmagát? Mekkora gyakorlatom van az egyes részterületeken?

Sokszor merülhet fel a kérdés, hogy egyetlen egy területbe ássa bele jobban magát az ember, vagy több terület fele nézelődni, ami adott esetben inkább hátrányt jelent, mintsem előnyt.

Személy szerint inkább azt preferálom, hogy egy területbe ássa bele magát jobban az ember, de előfordulhat olyan eset is, amikor ez nem teljesen megoldható. Igaz ennek is megvannak a maga előnyei. Egy teljes projektet végigcsinálva, elejétől a végéig, az ember sokkal inkább a magáénak érez. A felelősség ilyenkor ugyanakkor sokkal nagyobb. Folyamatos karbantartás, fejlesztés és még lehetne sorolni egyszemélyben.

Az alábbi grafikon (a teljesség igénye nélkül) azt kívánja szemléltetni, hogy a felsorolt területek hogyan oszlanak meg egymáshoz képest, melyikkel mennyi időt foglalkoztam.

html
css
javascript
php
2 +

Éves tapasztalat

4 +

Elvégzett projektek

106 +

FAB X

szakterületek Tapasztalatok

Az önzés ugyanolyan tűzveszélyes, mint a kerozin. Amikor valaki fázik, és megosztod vele a takaródat, mindketten jobban felmelegedtek, mint amennyire egyedül sikerülne.

01.

web design

Munkáim során az összhangot, a harmóniát keresem. Igaz talán ez a legnehezebb része az egésznek, ha egy ember felel mindenért. Tapasztalat szintjén ezen a területen kevesebb van, mint a többiből, de a fejlődésre mindig ott a lehetőség.

02.

css

Sok-sok apró szabály elengedhetetlen ismerete, sok-sok önálló gyakorlás megspékelve más-más honlapok forrásaiból való ötletek ellesésével és összeállhat a nagy egész.

03.

html

A programozó "lusta ember". Mobil nézet, asztali nézet, komponens alapú fejlesztés, external CSS és még lehetne sorolni. A 90-es években még ismeretlen fogalmak.

04.

web fejlesztés

Az informatikai pályafutásom zömét a web-fejlesztés tette ki, amit az első pillanattól kezdve nem bánok. “Ha megtalálod a szenvedélyed nem kell többé dolgoznod.”

05.

angular

Angular fejlesztéssel nem rég óta foglalkozom, de már itt is elmondhatom magamról, hogy legalább egy már működő éles projekttel rendelkezem. Számomra itt nyert igazán értelmet az a fogalam, hogy komponens alapú fejlesztés és a "lusta ember" fogalma informatikai berkekben. Egyszerűsítsük azt, amit lehet.

06.

laravel

Egy dinamikusan fejlődő keretrendszer a PHP programozók számára, egy "nagy hal", amit sokan szeretnek és használnak.

vélemények Projektek

A világ olyan, mint a kút, minden cseppjében ezer nap alszik.